Contact begint met delen!

Welkom op deze blog. Graag reacties of blog mee!
dinsdag 11 september 2012

postheadericon Herfstblues


Zo, naar aanleiding van het thema van 10 oktober de dag van de psychische gezondheid; Dip of depressie, ga ik in gedachten weer vooruit naar de herfst. Ik ben nl. een mensenmens die daardoor ook graag buiten leeft en graag veel mensen ontmoet.
Het weer verandert langzaam, het wordt vroeger donker en het ziet ernaar uit dat we uiteindelijk weer verdwijnen in ons veilig huisje, de gordijnen dicht en de lampen aan.
Een lastige tijd voor me, ik merk steeds dat ik dan somber word en erg tegen deze seizoenswisseling opzie. Soms wil ik een beer zijn om legitiem een heerlijke winterslaap te doen, om dan in de lente weer te ontwaken.

Voorheen kroop ik ook maar op de bank met een dekentje of slaapzak om vervolgens als het echt niet nodig was ook zo weinig mogelijk naar buiten te gaan. Te koud, donker en somber vooral die regen , wind etc.
Misschien lichttherapie?? Hoezo??  Nou ik heb veel nachtdiensten gedraaid in het verleden en daarin waren we de tijd vooruit, we kregen speciale lampen op ons bureau met een gebruiksaanwijzing hoe deze te gebruiken , tevens een schema hoe de dag in te delen om zo min mogelijk last te hebben van het weinige daglicht wat we in de winter zagen. En ja hoor het droeg zeker bij, minder moe en de terugschakeling van nacht naar dag verliep soepeler.
Het alternatief nu is veel naar buiten gaan, ik ben van  plan me er deze herfst  niet onder te laten krijgen, ik ben in maart met running begonnen, wat zeer goed bevalt en ga dan ook als het enigszins kan lopen, mijn hoofd leeg maken , genieten van de route en een schouderklopje voor mezelf als ik het weer gedaan heb , met als toegift dat ik dan toch weer onder de mensen,wandelaars,runners, bikers ben en het sombere gevoel (alleen op de wereld) verdwijnt.
Mieke Smits

1 reacties:

Miranda van Beek zei

Ik heb daar persoonlijk niet zo veel last van, maar ik kan wel begrijpen dat het voor anderen wel lastig is. Wat voor mij helpt is dat ik een roker ben, en tegenwoordig ben je dan verplicht om naar buiten te gaan. En ik heb ook een hondje, dat toch heel graag naar buiten gaat om zijn behoefte te doen. Nou vind ik dat niet zo heel erg, want ik ben zelf ook een buitenmens, weer of geen weer!

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

Vragen?

U heeft een vraag? Klik hier

Over dit blog

Dit blog is er voor iedereen die te maken heeft met de geestelijke gezondheidszorg. Grip blogt is nog in ontwikkeling. Er is ruimte voor verhalen, feiten en vragen.
Wie zijn verhaal wil delen op dit blog, kan contact opnemen met de medewerkers van Grip via: grip@ggzoostbrabant.nl

Volg ons

Volg ons via e-mail

Contact Grip

Gebouw 't Warant

Wesselmanlaan 25a
5707 HA Helmond (route)

T 0492 - 84 44 21


Openingstijden:
maandag en vrijdag
van 9.30 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur

dinsdag en donderdag
van 13.30 - 16.30 uur

Gebouw Claraklooster

Molenstraat 74a
5701 KH Helmond (route)

T 0492 - 50 57 41

Openingstijden:

maandag t/m donderdag
van 13.30 - 16.00 uur