Contact begint met delen!

Welkom op deze blog. Graag reacties of blog mee!
dinsdag 2 oktober 2012

postheadericon Wat je ziet is niet wat er isAstrid Wenstedt is klinisch psycholoog en psychotherapeut bij GGZ Land van Cuijk en Noord-Limburg en vertelt in dit blog over haar werk. Dit in het kader van de Landelijke Dag van de Psychische Gezondheid op 10 oktober 2012, met dit jaar als thema 'Dip of depressie'.

 "Er heerst nog een taboe rondom depressies, het is vaak een grote stap om daarvoor naar de GGZ te komen. Mensen denken dat zij de enige zijn, terwijl depressies veel voorkomen. Ik geef uitleg en probeer mensen meer inzicht te geven. En ik probeer de schaamte weg te nemen.

 In individuele therapieën pas ik vooral cognitieve gedragstherapie toe. In de deeltijdbehandeling voor mensen met een depressie gaan we naast praten ook doen. Want als je je rot voelt onderneem je minder activiteiten, je trekt je terug en hebt geen fut meer om contacten te onderhouden. In de groep onderzoeken de deelnemers welke activiteiten ze minder zijn gaan doen. Samen kijken we waar de eerste haalbare stap kan liggen, met natuurlijk een goede balans tussen rust en activiteit. Zo kunnen mensen hun sterke kant weer ontdekken.


Ik werk met mensen zoals jij en ik. Wat je ziet is niet wat er is, want aan de buitenkant kun je niet helemaal aflezen hoe het met iemand gaat. Gelukkig zie ik resultaat van mijn werk; er kan een wereld voor mensen opengaan. Soms kom je na een paar gesprekken een stap verder al hangt het er natuurlijk van af hoe ernstig de depressie is. Is het de eerste depressie, is er ooit over gepraat of aandacht aan gegeven?

Ik vind het bijzonder om persoonlijk en tegelijkertijd professioneel aan het werk te zijn. Ik heb diepgaand contact en krijg veel vertrouwen."

0 reacties:

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

Vragen?

U heeft een vraag? Klik hier

Over dit blog

Dit blog is er voor iedereen die te maken heeft met de geestelijke gezondheidszorg. Grip blogt is nog in ontwikkeling. Er is ruimte voor verhalen, feiten en vragen.
Wie zijn verhaal wil delen op dit blog, kan contact opnemen met de medewerkers van Grip via: grip@ggzoostbrabant.nl

Volg ons

Volg ons via e-mail

Contact Grip

Gebouw 't Warant

Wesselmanlaan 25a
5707 HA Helmond (route)

T 0492 - 84 44 21


Openingstijden:
maandag en vrijdag
van 9.30 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur

dinsdag en donderdag
van 13.30 - 16.30 uur

Gebouw Claraklooster

Molenstraat 74a
5701 KH Helmond (route)

T 0492 - 50 57 41

Openingstijden:

maandag t/m donderdag
van 13.30 - 16.00 uur