Contact begint met delen!

Welkom op deze blog. Graag reacties of blog mee!
woensdag 27 november 2013

postheadericon Grip bij Andersdag 2013
Met twee man sterk hebben we Grip vertegenwoordigd tijdens de Andersdag. Onze medewerker Anja Peters had meegewerkt aan een filmpje over de zorgvisie van de GGZ Oost Brabant. Waar wij erg trots op zijn!

Het was een dag die begon met debatten die allemaal op zich heel interessant waren, maar tenslotte allemaal op hetzelfde neerkwamen, het verbeteren van de samenwerking, onderlinge communicatie, en structuur en duidelijkheid bieden.

 Daarna werd de Olimprijs uitgereikt, dat is een soort Oscar voor het beste idee om de zorg naar onze cliënten toe te verbeteren. Deze ging deze keer naar 'Als iets traag in beweging komt....komt het langzaam tot leven'. De bedoeling is dat cliënten met dit idee in beweging komen en zo hun en zo hun algehele conditie en gezondheid  verbeteren. Naar mijn mening kan de organisatie zelf ook wel een dergelijk project gebruiken, want er zit te weinig beweging in. Ik bedoel dan, dat mij opvalt dat er heel veel gepraat word en ik daar veel te traag resultaten van zie. De GGZ is groot en log en een moeilijk te veranderen organisatie, maar ja...wat traag in beweging komt.... Eigenlijk past de cliënt zich prima aan de organisatie aan toch!?
's Middags waren er verschillende workshops, we hadden er twee uitgezocht, over de W.R.A.P. gereedschapskoffer voor je eigen welbevinden. Dit is een cursus aangeboden door ervaringsdeskundigen die samen met de cliënt een zeer persoonlijk stappenplan maken en op die manier de nadruk leggen op een positieve kijk op eigen leven en hoe je dat vast kunt houden in moeilijke tijden. Er waren veel positieve reacties op deze cursus! Een andere workshop ging over de vroeg-detectie van psychose. Naar mijn inzien ook erg nuttig. Het verbaasde ons dat de GGZ Oost Brabant hier nog niet mee werkte.
De dag werd afgesloten door Gijs Horvers , van o.a. de reclame komt een man bij de dokter met Autisme...dus jij hebt au-tis-me??? Hij is ambassadeur van autisme en gaf een verrassende kijk op autisme in de maatschappij en hoe het is om autisme te hebben. Daarna werd er gezellig nagekletst  met een borrel. Als vertegenwoordigers van Grip hebben we ook nog een zinvolle kennismaking gehad met de stichting Door-en-Voor. Een stichting met veel ervaringsdeskundigheid, die cursussen aanbiedt, de crisiskaart en een belastingservice. Afgesproken dat er nog een vervolg komt, wat betreft een kennismaking tussen Grip en de stichting Door-en-Voor. En we hebben ons ook voorgesteld aan de organisatie MEE, die werken voor mensen met een beperking. 
Dus een zinvolle Andersdag voor Grip en verschillende andere organisaties die aanwezig waren!

Geschreven door: Miranda van Beek, medewerker Grip informatiecentrum

0 reacties:

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

Vragen?

U heeft een vraag? Klik hier

Over dit blog

Dit blog is er voor iedereen die te maken heeft met de geestelijke gezondheidszorg. Grip blogt is nog in ontwikkeling. Er is ruimte voor verhalen, feiten en vragen.
Wie zijn verhaal wil delen op dit blog, kan contact opnemen met de medewerkers van Grip via: grip@ggzoostbrabant.nl

Volg ons

Volg ons via e-mail

Contact Grip

Gebouw 't Warant

Wesselmanlaan 25a
5707 HA Helmond (route)

T 0492 - 84 44 21


Openingstijden:
maandag en vrijdag
van 9.30 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur

dinsdag en donderdag
van 13.30 - 16.30 uur

Gebouw Claraklooster

Molenstraat 74a
5701 KH Helmond (route)

T 0492 - 50 57 41

Openingstijden:

maandag t/m donderdag
van 13.30 - 16.00 uur