Contact begint met delen!

Welkom op deze blog. Graag reacties of blog mee!
vrijdag 17 oktober 2014

postheadericon Boekbespreking: Vandaag koop ik alle kleurenOp 8 oktober jl. presenteerde Karin Anema ter gelegenheid van de Landelijke dag van de psychische gezondheid haar boek ‘Vandaag koop ik alle kleuren: het levensverhaal van een man en zijn psychoses’ in Bibliotheek Veghel.

Grip informatiecentrum was met twee personen aanwezig om de bezoekers van deze bijeenkomst te woord te staan bij eventuele vragen en om informatie aan te bieden naar aanleiding van het boek.
De opkomst was wat matig, maar de belangstelling van de aanwezigen ruim voldoende.

Vriendschap
Het was dan ook een zeer interessante boekbespreking, die door Karin Anema uitstekend werd toegelicht. Hoe dat zij, vanuit een vriendschap met de hoofdpersoon in deze boeiende biografie beland is, tot en met haar fascinatie voor de ziekte en de levenswijze van de hoofdpersoon.

Ze vertelde over hoe hij probeert te overleven in een wereld die hij heel duidelijk anders interpreteert dan velen. Hoe hij verschillende coping mechanismen ontwikkelt die voor hem het leven prettiger maken. Ook het stigma dat deze ziekte oproept in de samenleving wordt benadrukt in het verhaal. Wat uitermate boeiend was deze avond is het talent van de hoofdpersoon om zijn gevoelens om te zetten in kunst. De tekeningen en etsen werden toegelicht door Anema en de bewondering was goed te merken, aangezien de kunstwerken tot in detail uitgewerkt waren.

Schizofrenie
Toen er gelegenheid was om vragen te stellen, toonden de aanwezig veel belangstelling voor de aandoening schizofrenie. Wij van Grip informatiecentrum hebben folders uitgedeeld en vragen beantwoord die verschillende bezoekers hadden. Mijn respect voor mensen die moeten leven met is tijdens deze bijeenkomst alleen maar gegroeid.
Al met al, was het een heel geslaagde bijeenkomst en een absolute aanrader om het boek eens te lezen!

 Bas van Beek, informatiecentrum Grip


Meer informatie:
Karin Anema heeft haar boek onlangs besproken bij “Brands Boeken TV” . zie : http://boeken.vpro.nl/televisie/boeken/2014/19-april.html.
 


0 reacties:

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

Vragen?

U heeft een vraag? Klik hier

Over dit blog

Dit blog is er voor iedereen die te maken heeft met de geestelijke gezondheidszorg. Grip blogt is nog in ontwikkeling. Er is ruimte voor verhalen, feiten en vragen.
Wie zijn verhaal wil delen op dit blog, kan contact opnemen met de medewerkers van Grip via: grip@ggzoostbrabant.nl

Volg ons

Volg ons via e-mail

Contact Grip

Gebouw 't Warant

Wesselmanlaan 25a
5707 HA Helmond (route)

T 0492 - 84 44 21


Openingstijden:
maandag en vrijdag
van 9.30 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur

dinsdag en donderdag
van 13.30 - 16.30 uur

Gebouw Claraklooster

Molenstraat 74a
5701 KH Helmond (route)

T 0492 - 50 57 41

Openingstijden:

maandag t/m donderdag
van 13.30 - 16.00 uur