Contact begint met delen!

Welkom op deze blog. Graag reacties of blog mee!
woensdag 15 april 2015

postheadericon Andersdag 2015D
e andersdag 2015 was een drukbezochte dag. Die begon met veel parkeer problemen. Maar één maal binnen was het een gezellige kakofonie van herkenning en begroetingen van collega’s.

De dagvoorzitters Jos Pieters, familie-ervaringsdeskundige en Eva van der Horst, verpleegkundige eetstoornissen Helmond openden de dag door middel van een creatieve presentatie.

De eerste spreker van de dag was dr. Jim van Os. Hij sprak over de diagnose schizofrenie, dat veel negatieve reacties oproept in de maatschappij. Hij pleitte voor een psychose gevoeligheid spectrum. Meer informatie daarover op de site www.schizofreniebestaatniet.nl De tweede spreker was dr. Cor de Jong van de Radboud universiteit. Hij sprak over verslavingszorg en de psychiatrie. Op zich zou dat een interessant onderwerp zijn geweest, als hij niet zoveel feiten en procenten zou hebben opgelezen. Het was soms wat moeilijk te volgen qua concentratie.

Na de uitreiking van de Gideonsprijs en de opening van het informatieve plein, was het tijd voor de verschillende workshops. Die allen goed bezocht werden. Met elk uur een wisselronde.

De dag werd afgesloten met een muzikaal optreden van Thomas Pieters en Luc van Marwijk. Met een zelfgeschreven lied over zijn ervaring met het psychiatrische verleden van zijn broer. Ook het lied ‘kassameisjes’ werd ten gehore gebracht.

De directeuren presenteerden de participatie-ladder. En sloten de dag af met een vleugje humor. Erg leuk allemaal.

Het minpuntje van de dag was dat, niet alle medewerkers de gehele dag aanwezig waren om het allemaal mee te maken. En zij dus het leukste van de dag gemist hebben. Al met al, was het wederom een geslaagde dag!


Bas van Beek ( Grip informatiecentrum)

0 reacties:

Mogelijk gemaakt door Blogger.

Volgers

Vragen?

U heeft een vraag? Klik hier

Over dit blog

Dit blog is er voor iedereen die te maken heeft met de geestelijke gezondheidszorg. Grip blogt is nog in ontwikkeling. Er is ruimte voor verhalen, feiten en vragen.
Wie zijn verhaal wil delen op dit blog, kan contact opnemen met de medewerkers van Grip via: grip@ggzoostbrabant.nl

Volg ons

Volg ons via e-mail

Contact Grip

Gebouw 't Warant

Wesselmanlaan 25a
5707 HA Helmond (route)

T 0492 - 84 44 21


Openingstijden:
maandag en vrijdag
van 9.30 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur

dinsdag en donderdag
van 13.30 - 16.30 uur

Gebouw Claraklooster

Molenstraat 74a
5701 KH Helmond (route)

T 0492 - 50 57 41

Openingstijden:

maandag t/m donderdag
van 13.30 - 16.00 uur